Bitcoini sularahaautomaadid levivad kiiresti

New York Post teatas nädalavahetusel, et 30 aastane Willam Ling Brooklynist on endale tellinud uhiuue sularahaautomaadi ning plaanib selle paigaldada Manhattanil, East Villagel asuvale tee kauplusesse. Automaat on ühendatud üle interneti otse bitcoini võrguga, võtab ainult vastu sularaha sarnaselt panga sularaha sissemakseautomaatidele ning lubab selle kanda otse soovija bitcoini konto(de)le. Ülekanne toimub 15 sekundi jooksul kasutades levinumaid bitcoini exchangereid nagu mtGox, Coinbase, Bitstamp ja teised.

Automaat on toodetud firma Lamassu poolt, disainitud võimalikult lihtsaks ja mugavaks kuid samas turvaliseks. Tellida võib selle endale igaüks, masin on täiesti iseseisev – vajab ainult voolu ja internetiühendust ning paigaldus peaks olema lihtne. Lamassu esindaja Zach Harvey väidab, et neil on tellimusi juba 25-st erinevast riigist, Kanadast kuni Kõrgõzstani välja. Praegu käib neil kõva kasutajaliidese erinevatesse keeltesse tõlkimine. Sama masin on juba töös Helsinkis. Veel on juba jõulude seisuga tarnitud samad automaadid Bratislavasse, Shanghaisse, Pariisi, Montreali, Sydneysse, Nimbini, Aucklandi, Kopenhaagenisse, Sao Paulosse ja Stockholmi.

Allikas

Helsinki ATMAdd a comment