Huvitav ettevõtmine Islandil – Auroracoin!

Erinevaid alternatiivmünte saab soovi korral luua endale iga üks. Tuleb ainult välja mõelda reeglid, valida krüpteerimisalgoritm ning käivitada võrk kaevandamiseks. Edasine on juba ainult turundamise ning usu tekitamise vaev. Islandil võttis aga üks krüptoraha entusiast, Baldur Friggjar Odinsson oma tiimiga ette ning lõi Auroracoini just spetsiaalselt Islandi kodanikele. Mees plaanib välja jagada kõigile kodanikele tasuta coine, et kiirendada kasutust ning levikut. 25. Märtsiks on plaanis välja kaevandada kindel osa krüptoraha hulgast ning see võrdselt ära jagada 330 000 Islandi elanike vahel nii, et iga elanik saab 31,8 AURi. Sarnaselt Eestile on Islandi kõigil kodanikel samuti elektrooniline ID, millega seotud kontole coinid automaatselt saadetaksegi. Soovi korral on neid võimalik välja lunastada kuni 1 aasta jooksul.

Island on täna juba väga soojalt krüptoraha maailma vastu võtnud just tänu majanduslikule krahhile ning sellest toibumisele, mis seal alates 2008 aastast tänaseni toimunud on. Spetsiaalselt neile pühendatud, disainitud ning eelnevalt välja jagatud krüptoraha Auroracoin saab ainult levikut kiirendada ning loodetavasti mõjub see majandusele veel turgutavamalt. Kas oleks jumet ka Eestil oma krüptoraha luua?

Auroracoini leht

AllikasAdd a comment