Lühikokkuvõtte Bitcoin Expo 2014 ja Hackathonist

Kanadas Torontos toimunud Bitcoin Expo 2014 oli tõsisemate krüptorahade entusiastide jaoks kindlasti üks aasta suursündmusi. Toimus see 11-13. aprill ja teeme siin lühikokkuvõtte huvitavamast.

Üritus mis kestis ühtekokku 3 päeva – ühe nädalavahetuse, tõi kokku mitmeid tuntuid bitcoini entusiaste.

Üks peamisi teemasi ürituse kestel oli järgmise generatsiooni krüptoraha millest on viimasel ajal palju räägitud. Nimelt krüptorahad on peale oma sündi väga palju edasi arenenud, täpsemalt räägiti Torontos näiteks Mastercoin protikollist mille põhjal on võimalik luua täiesti uusi altcoine kuid mis samas kasutavad bitcoini bloki ahelat. Lihtsamalt seletatuna tähendab see seda, et uuele protokollile rajatud altcoinid enam mitte ei konkureeriks bitcoiniga vaid täiendaksid seda. Samuti räägiti detsentraliseeritud aplikatsioonide platvormist Ethereum, mis on Mastercoiniga mõnevõrra sarnane kuid tema keskmeks on oma enda blokiahel. Sellega tekib võimalus siduda ühelt poolt erinevate krüptorahade blokiahelaid ja teiseltpoolt luua teatud tingimuste täitmisel käivitatavaid spetsiaalseid rakendusi.

Hackathon

Expo käigus korraldati meie Garage48-le sarnane üritus Hackathon 2014 detsentraliseeritud aplikatsioonide ja järgmise generatsiooni krüptorahade jaoks mida sponsoreeris ingelinvestorite grupp BitAngels.  BitAngels on üks suurimaid krüptorahanduse startupide rahastajaid.

Hackethonis osalenud startuppide lühitutvustus:

DarkMarket

Hackathoni võitjaks osutus meeskond DarkMarketiga, innovatsioonilise P2P kontseptsioonil rajaneva turuga mida on juba võrreldud ka uue Silk Road nimelise veebilehega. Silk Roadi kasutati peamiselt kuritegelikel eesmärkidel mille peamise maksevahendina kasutati bitcoini ja mille FBI 2. oktoobril 2013. sulges süüdistatuna häkkimises, narkootiliste ainete vahendamises, raha pesus ja paljudes teistes rasketes kuritegudes. Siiski rõhutati, et DarkMarketi puhul pole tegemist musta turuga, ometi ei suudaks seda sulgeda mitte keegi, ka mitte FBI. Amir Taaki kes on üks DarkMarketi loojatest ja ühtlasi anarhistliku grupi Unsystem asutaja ütles oma lühikeses kõnes, et DarkMarket on justkui täiustatud Silk Road mille loomisel on kasutatud Bittorrenti suurepäraseid omadusi. Siiski pole veel DarkMarket päris valmis ja meeskond loodab selle luua veel anonüümsemaks kaotades  kasutajate IP aadressi nägemise võimaluse. Samuti on meeskonnal pooleli avatud lähtekoodiga brauseriplugina, anonüümse DarkWalleti loomine.

Veel mõned Hackathoni üritusel arendamisel olnud ideed

POOF OF GOOD WORK

Detsentarliseeritud blogimise platvorm milles postitused jagatakse vastavalt sisule ja hindele täpsetesse kategooriatesse.

AIRLOCK

Etherumi blokiahela ja riistvara, Rasperri PI, peale loodud võtmevaba ligipääsu platvorm, mis lubab teatud tingimuste täitmisel, vastava digitaalse võtme omanikul ligi pääseda mõnele intellektuaalsele või materiaalsele ressursile.

IPHONE MASTERCOIN WALLET

IPhonel kasutatav Mastercoini wallet mis lubab kiiresti ja lihtsalt Mastercoinid bitcoinideks vahetada.

CAPITAL GAINS CALCULATOR

Veebi rakendus arvutamaks Virtex kauplemis platvormil teenitud kasumit.

PUFFBALL

Detsentraliseeritud info avalikustamise platvorm, mis kasutab P2P tehnoloogiat ning kus kogu info on krüpteeritud. Igal kasutajal on oma enda blokiahel, mis on ligipääsetav üle veebi.

 

Allikas

DarkMarketi esitlus

 

Allikad:
http://www.coindesk.com/robotic-charlie-shrem-appearance-unlikely-toronto-bitcoin-expo/

http://www.coindesk.com/mastercoin-to-create-new-altcoins-in-bitcoins-block-chain/ 

http://www.coindesk.com/airbitz-wins-toronto-bitcoin-expo-hackathon-darkmarket/

http://www.wired.com/2014/04/darkmarket/ http://www.wired.com/2014/04/darkmarket/Add a comment