Facebookiga ühendatud wallet muudab bitcoini saatmise senisest veelgi lihtsamaks

San Franciscos baseeruv starup QuickCoin plaanib bitcoini viia massidesse veebi põhise “sotsiaal walletiga” millega kaudu saaksid kasutajad lihtsa  liidesega üksteisele bitcoine saata ja vastu võtta.

Esialgu ühendab ettevõte oma toote facebookiga lootes, et bitcoin läheb seal kiiresti üldiselt kasutatavaks, samas ei soovita tulevikus piirduda vaid sellega.

Marshall Hayner, ettevõte kaasasutaja ütles, et quickCoini eesmärk on kaotada bitcoini senine keerukus kasutajate jaoks:

“Kui keskmine inimene hakkab kasutama bitcoini, siis peab neil olema võimalus teha seda ilma, et nad isegi ise teaksid, et nad bitcoini kasutavad või tundmata, et nad on kaasatud mingisse keerulisse protsessi.”

Lihtsasti kasutatav

QuickCoinil on eriti lihtne kasutajaliides mille loomisel on mõeldud ka nutiseadmetele, sest “võta vastu bitcoine” ja “saada bitcoine”  on ainsad liidese funktsioonid.

Wallet näitab väärtust nii dollarites kui ka bitis (0.000001 BTC)  muutmaks bitcoini tutvustamise seni krüptorahaga mitte kokkupuutunud inimestele veel lihtsamaks ja muutmaks tähtsusetuks 1 bitcoini kõrge hinna.

“Ma kuulen tihti kuidas keegi sooviks bitcoini kasutada kuid peab seda liiga kalliks kuid tegelikus on see, et bitcoini on võimalik jagada väga väikesteks osadeks,” rääkis Hayner”

Bitcoini kõige väiksem osa on 0.00000001, tuntud kui “satoshi,” bit on veidi suurem ja maksab hetkel on umbes 0.00058 dollarit, seega 1000 biti on väärt 58 senti ja sedasi on bit paremini hoomatav kui satoshi.

Kuidas kasutada

Selleks, et walletit kasutada peab läbi facebooki end QuickCoini sisse logima, seejärel tehakse Sinu facebooki sõpradest eraldi list kellele sa saad kõigile saata bitcoine, isegi kui ta ise teenust veel ei kasuta.

Selleks, et enda walletisse bitcoine kanda saavad kasutajad klikata “võta vastu bitcoine” mis toob ette QR koodi mis sisaldab walleti aadressi. “Saada bitcoine” kaudu saab bitcoine saata kas teenuse välistele walletitele.

Alustavad facebookist

Hayner arvas lihtsalt, et facebooki põhine sotsiaal wallet oleks parim viis alustamaks oma bitcoini ettevõtega. Selles on kindlasti oma iva arvestades, et facebookil oli märtsi seisuga 1.28 miljaridit kasutajat kogu maailmas. Siiski rääkisid Hayner ja firma kaasasutaja William Cotton ja Nathan Lands, et neil on plaanis ka muid teenuseid.

“QuickCoin sotsiaal wallet on meie esimene teenus. Facebook on alles algus, tulevikus võib näha kindlasti veel imelisi teenuseid ja partnerlusi”

Bitcoin pole endiselt kuigi laialdaselt kasutusele läinud, seepärast peaks kogu bitcoini tööstus mõtlema hetkel kuidas saada bitcoin nii paljude inimeste kätesse kui võimalik.

Seepärast on QuickCoin loojad hoidnud walleti nii lihtsana kui võimalik uskudes, et isegi QR koodi peaks kasutama vaid siis kui see on möödapääsmatu.

“Kõigil ei ole aega põhjalikumalt süüvida bitcoini enne kasutama hakkamist,” ütles Hayner, “Tegelikult enamus inimesi kes kasutavad interneti ei tea kuidas DNS töötab, samamoodi peaks olema ka bitcoiniga”

AllikasAdd a comment