Õpingud Nicosia ülikoolis

Nicosia ülikool Küprosel on esimene kool maailmas, mis alustas juba eelmisel suvel Bitcoinide aksepteerimisega õppemaksuks. Sellel kevadel lasid nad välja aga uue õppeprogrammi, “sissejuhatus krüptorahadesse”. Samuti esimene maailmas. See on üks osa digitaalrahanduse MSC kahe aastasest kraadiõppest. Uus, 5 kuune, peamiselt Bitcoini ja blockchaini tehnoloogiaid kirjeldav aga ka keskpangandusest, regulatsioonidest ning maksundusvaldkonda puudutav programm oli kiiretele liitujatele täiesti tasuta. Ainsa eestlasena õnnestus mul selles edukalt osaleda. Täna saime just lõpueksami tulemused teada – kursus ja eksam läbitud edukalt, sertifikaat valmimisel.

Kokku osales sellel sissejuhataval kursusel üle maailma 76-st riigist 615 õpilast. Kõige rohkem, 153 USAst. Põhjamaadest oli Soomest 5, Leedust 2, Norrast ja Eestist üks, Lätist, Rootsist ühtegi. Kursus oli internetipõhine, koosnes nii praktilistest ülesannetest, interaktiivsetest sessioonidest, materjalidest kui ka teadmiste testidest. Materjalid ja lektorid olid väga tasemel. Tehnilisema osa eest hoolitses maailma üks tuntuimaid Bitcoini evangeliste ja spetsialiste Andreas Antonopolous ning filosoofilisema ja majanduslikuma poole kattis ära ettevõtja, investeerija ja majandusspetsialist Antonis Polemitis. Kõigil esimese kursuse läbinutel on nüüd võimalus digirahanduse MSC programmiga edasi jätkata, mis on tasuline.

Üks osa interaktiivsetest sessioonidest on siin. Kes teisi kooli materjale soovib, võib minuga eraldi ühendust võtta.Add a comment